torsdag den 27. august 2009

The Academy oprettet!

Skak-kapaciteter!
Det er som den eneste klub i landet lykkedes Eventyrskakklubben/Næsby skakklub at skaffe store skak kapaciteter til Næsby, i forbindelse med klubbens lancering af det kommende "Næsby Chess Academy".

Det drejer sig om
GM P.Bulgari, ELO 2525
og GM M.Ulugh, ELO 2626
- der begge kommer fra byen Samarkand i den tidligere sovjetrussiske republik Turkistan.
De er begge vokset op med skakken fra barnben, og har tidligere gjort sig bemærket i adskillige turneringer pga.deres reultater og deres muntre sind, men kendes i Næsby bedst fra deres virke som korrespondanceskakspillere og fornyere af åbningsteorien!

I denne varme Indian Summer er de imidlertid ankommet til Vesten/Danmark, hvor de skal i gang med en ny tid som coaches i Næsby Chess Academy.

Learning by doing!
Dette pædagogiske princip der er opfundet af Dewey,er i høj grad en livsindstilling som de store mestre lever op til, og som passer godt ind i mentaliteten i Næsby Skakklub.
Og allerede nu vil vi godt opfordre klubbens medlemmer til at tage godt imod de store mestre, og selvfølgelig gøre brug af deres fremragende pædagogiske, såvel som skakmæssige evner!
Her er virkelig mulighed for at blive beriget med en skakkultur som for de fleste af os ligger fjernt fra den danske mentalitet.
Og tænk på de mange points lidt øget hjernevirksomhed kan give ved skakbrættet!

Lidt personlige informationer om trænerne.
Vi ved at de taler gebrokkent engelsk og slet ikke dansk, til gengæld taler de russisk og tyrkisk flydende, i modsætning til os andre:)
Ved siden af jobbet som coaches supplerer de deres indtægt med arbejde som jordbærplukkere/høstarbejdere i sommerperioden rundt om på Fyn, nærmere bestemt Brylle, hvor det i går lykkedes Per at engagere dem på ubestemt tid.
De bor i en ældre campingvogn hos en bondemand, men som de selv siger, så er 14 kr. i timen og alt det man kan spise, bedre end den løn de kan tjene som skaktrænere i hjembyen Samarkand, der er blevet ramt af det økonomiske sammenbrud i det tidligere Sovjetunionen.
Samarkand var engang en berømt krydderi-by på "Silkevejen", byen var forbindelsesleddet mellem Østen og Vesten, og vi håber også at denne skakundervisning vil udvide vores skaklige horisonter med kombinationen af Østens filosofi og Vestens materialisme....
Endnu engang, - Velkommen til!

PS.
Da de store mestres ophold i Danmark muligvis vil blive forkortet af Fremmedpolitiet eller Told & Skat på sigt, har vi aftalt at deres (formelt gratis) undervisning fortrinsvis vil foregå som en skakskole med "hjemmeopgaver" (pdf-filer) til klubbens medlemmer.
Vi følger op med interviews, partier og beretninger om d´herrer senere....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar